powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2009

Απειλεί με απεργία ο ΠΣΑΚ

Αποφασισμένοι να προβούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις εφόσον δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους είναι οι μπασκετμπολίστες.
Αργά το βράδυ, ο συνδικαλιστικός φορέας των παικτών (ΠΣΑΚ) πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση κατά την οποία αποφασίστηκε απεργία στην Α1 εφόσον μέσα στον επόμενο μήνα δεν γίνουν πράξεις οι υποσχέσεις που έχουν λάβει.
«Όσα διεκδικούμε αποτελούν καθεστώς στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια», καταλήγει με bold και κεφαλαία γράμματα η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ, που αναφέρει τα αιτήματα των παικτών.
Τα βασικότερα αιτήματα αφορούν την πλήρη εγγύηση του μίνιμουμ του προϋπολογισμού των ομάδων της Α1 ποσού 500.000 ευρώ, δημιουργία ταμείου αξιοπιστίας στο οποίο θα καταβάλλουν από 100.000 ευρώ κάθε ομάδα, προκειμένου να δημιουργηθεί «αποθεματικό» από το οποίο θα αποπληρώνονται οι παίκτες στους οποίους οφείλουν οι ομάδες, δικαίωμα μεταγραφής Έλληνα μπασκετμπολίστα σε ελληνική ομάδα μεσούσης της περιόδου.
Η αρχική σκέψη είναι να υπάρξουν απεργιακές κινητοποιήσεις πέντε λεπτών στους αγώνες της Α1 (το πρωτάθλημα αρχίζει 23/10), οι οποίες σιγά σιγά θα κλιμακωθούν μέχρι την πλήρη απεργία.