powered by Agones.gr - opap

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

17 χώρες εμπλέκονται στα στημένα ματς

Τα πλοκάμια της μαφίας των στημένων αγώνων είναι πιθανόν να έχουν ακουμπήσει εκτός από το ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα όπως το μπάσκετ και το τένις. Πληροφορίες του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» ανέφεραν πως οι έρευνες της Εισαγγελίας του Μπόχουμ για το σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια έχουν στραφεί τώρα προς το μπάσκετ και το τένις. Υπάρχουν ενδείξεις πως μεταξύ των αγώνων που έστησε η μαφία του στοιχήματος ήταν και ένας των πλέι οφ του γερμανικού πρωταθλήματος που έγινε τον περασμένο Ιούνιο.Επίσης στημένος θεωρείται και ένας αγώνα τένις σε διπλό γυναικών που διεξήχθη σε τουρνουά στο Μαρόκο τον περασμένο Απρίλιο. Όσο συνεχίζονται οι έρευνες τόσο διευρύνεται το φάσμα των «μολυσμένων» χωρών και αγώνων.
Από τις εννέα χώρες που αρχικά είχαν αναφερθεί, ο αριθμός αυτός φαίνεται να εκτοξεύεται στις 17!
Μεταξύ των αγώνων που θεωρούνται ύποπτοι συμπεριελήφθη για πρώτη φορά αναμέτρηση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρόκειται για το ματς Βοσνία/Ερζεγοβίνη - Τουρκία, στις 9 Σεπτεμβρίου, το οποίο έληξε ισόπαλο 1-1. Όπως ανέφερε το «Der Spiegel», η μαφία πρόσφερε στον Μπλάζεβιτς μισό εκατ. ευρώ για να ηττηθεί η Βοσνία, αλλά ο Κροάτης προπονητής αρνήθηκε.
Σε έναν από τους πέντε λογαριασμούς που διατηρούσε ένας εκ των εγκεφάλων με τα στημένα παιχνίδια στην Ασία, ο Κροάτης Άντε Σάπινα (είναι ο ίδιος που είχε πρωταγωνιστήσει και στο τελευταίο σκάνδαλο «Χόιτσερ» με τους στημένους αγώνες στη Γερμανία) βρέθηκαν 3,5 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα «ξεπλένονταν» στη Μαλαισία και το Χονγκ Κονγκ και επέστρεφαν στην Ευρώπη μέσω λογαριασμού της Τράπεζας της Κίνας στην Αγγλία.
ΠΗΓΗ:τα νέα