powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Πηλαδάκης: "Να επέμβει η FIFA για το θάνατο του Ντε Νίγκρις"

Ψευδή χαρακτήρισε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Λάρισα, Κώστας Πηλαδάκης, τον ισχυρισμό ότι η ομάδα του ήταν ενήμερη για το πρόβλημα του Αντόνιο Ντε Νίγκρις.
«Επειδή έχει περάσει λίγο η πίκρα και η στενοχώρια, είναι καλό να αναφέρουμε κάποια πράγματα. Οι ηλίθιοι, είναι για τον Καιάδα. Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε συζητήσεις. Οι ποδοσφαιρικές ομάδες των χωρών δεν κάνουν εξετάσεις στους παίκτες. Πουθενά. Ο παίκτης Ντε Νίγκρις ήρθε σε μας με επιστολή από την ομάδα του που μας έδινε το δικαίωμα να τον μεταγράψουμε. Αν όντως γνώριζαν ότι υπάρχει πρόβλημα είναι εγκληματίες. Θα πρέπει να τους βάλουν στο…απόσπασμα και να τους εκτελέσουν. Αυτό που υποστήριξαν ότι μας έχουν ενημερώσει είναι ψευδές», υπογράμμισε ο κ. Πηλαδάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM 94,6».
«Υπάρχει -πρόσθεσε- η επιστολή στα αρχεία μας που μας δίνουν το δικαίωμα να μιλήσουμε μαζί του για να τον μεταγράψουμε αφού δεν ήταν "ελεύθερος". Θα πρέπει να επέμβει η FIFA γιατί το λάθος τους είναι εγκληματικό. Όλα τα υπόλοιπα που υποστηρίζει κάποιος από την ομοσπονδία, είναι γελοιότητες. Η Λάρισα έκανε στον παίκτη όλες τις εξετάσεις που προβλέπει ο κανονισμός υγείας», ξεκαθάρισε.
-Για την εξήγηση που δίνουν οι γιατροί για τον θάνατο του παίκτη:
«Ο μοναδικός τρόπος για να εντοπιστεί αυτό που είχε ο Αντόνιο, ήταν να γίνει βιοψία στο μυοκάρδιο, την οποία κάνουν μόνοι οι καρδιοπαθείς. Πιστεύω ότι πρέπει να εξαντλούνται όλες οι εξετάσεις, ιδιαίτερα όταν ο παίκτης έχει δώσει κάποια «δείγματα». Η όλη ιστορία μου θυμίζει αυτό που γίνεται στις μέρες μας με τη νέα γρίπη. Έχει δημιουργηθεί σάλος, αλλά άκουσα ότι πέρυσι από την απλή ίωση του χειμώνα είχαν πεθάνει δυόμισι χιλιάδες άνθρωποι και από τη νέα γρίπη μόλις δεκατέσσερις. Το συμβάν με τον Αντόνιο με έχει προβληματίσει, αλλά το μόνο που μπορώ να προτείνω είναι να μην περνάμε το οποιοδήποτε δείγμα «απαλά». Και δεν αφορά μόνο την δική μου ομάδα».
-Για τις ψυχολογικές επιπτώσεις που είχε στην υπόλοιπη ομάδα το γεγονός:
«Το θέμα της μεγαλοκαρδίας το έχει η πλειοψηφία των αθλητών. Όλοι είναι προβληματισμένοι. Αν κάποιος έχει την παραμικρή ένδειξη, αλίμονο. Όλες οι ομάδες δεν θα τον θέσουμε σε κανένα κίνδυνο. Το ματς με την Νέα Καβάλα είναι αφιερωμένο στη μνήμη του. Ελπίζω να έρθει αρκετός κόσμος για να τον τιμήσει. Ήταν ένα άριστο παιδί. Δεν ήταν μεγάλο χρονικό διάστημα στην ομάδα, δεν είχε φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης, αλλά αγαπήθηκε πολύ γιατί ήταν τέλειος οικογενειάρχης και προσγειωμένος άνθρωπος. Λυπούμαστε πολύ που δεν είναι ποια μαζί μας.
-Για τις επερχόμενες εκλογές της Σούπερ Λιγκας για την ανάδειξη νέου προέδρου:
«Δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη. Γίνονται κάποιες συζητήσεις, θα ακουστούν όλες οι ομάδες που έχουν την διάθεση να βοηθήσουν, θα γίνουν γνωστοί οι υποψήφιοι και θα αποφασίσουμε. Έχει αποδειχθεί ότι κανείς δεν θα στενοχωρηθεί όποιος και αν εκλεγεί πρόεδρος. Η Σούπερ Λιγκ προχωράει πάρα πολύ καλά και βελτιώνεται χρονιά με την χρονιά. Οι αποφάσεις θα παρθούν τις τελευταίες ημέρες, Υπάρχουν θέματα που θα πρέπει να συζητηθούν και για τα έσοδα και τα χρήματα που θα δίνει ο φορέας. Με τις εξελίξεις που υπήρξαν από πέρυσι με τα τηλεοπτικά, κάποιες ομάδες έκαναν καλές μεταγραφές και σε αυτό το επίπεδο της σύμπνοιας και του κοινού συμφέροντος θα πρέπει να κινηθούμε».
-Τους τρόπους αντιμετώπισης της νέας γρίπης που σκέφτεται η διοργανώτρια αρχή:
«Είναι δεδομένο ότι όλη αυτή η κατάσταση θα κορυφωθεί. Δεν χρειάζεται πανικός. Όλα τα σύμβαντα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται μεμονωμένα και ανάλογα με την κατάσταση. Η κάθε ομάδα από μόνη της θα πρέπει να μεριμνήσει ούτως ώστε να προφυλάξει κατάλληλα τους παίκτες της και να μην αντιμετωπίσει περαιτέρω προβλήματα».