powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

Χρυσοχοΐδης: "Οι ΠΑΕ στηρίζουν τους συνδέσμους"

Για το φαινόμενο της βιας στα ελληνικά γήπεδο μίλησε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπογραμμίζοντας πως οι διοικήσεις των ομάδων στηρίζουν τους συνδέσμους και γι' αυτό στην Ελλάδα δεν υπάρχει η συμπεριφορά που βλέπουμε στα ευρωπαϊκά ματς.
Ο υπουργός προστασίας του πολίτη σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό "NovaΣΠΟΡ FM 94,6" μίλησε επίσης για το ρόλο της αστυνομίας τονίζοντας πως θα πρέπει να βρίσκεται σε κάθε μεγάλο γήπεδο.|
Ιδού τι είπε:
-τα κρούσματα βίας που μαστίζουν κατά καιρούς τα ελληνικά γήπεδα και την αντιμετώπισή τους: "Ένα κομμάτι αυτής της υπόθεσης που αφορά την καταστολή, είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας και των Σωμάτων Ασφαλείας. Το θέμα της πολιτικής ενάντια στον χουλιγκανισμό είναι ζήτημα που αφορά το Υπουργείο Πολιτισμού. Εκείνο που έχουμε ανάγκη, είναι να βρούμε μία λύση.Στα ματς της UEFA υπάρχει καλύτερη συμπεριφορά από τους φιλάθλους, αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα φαίνεται ότι υπάρχει σοβαρό θέμα. Αυτό προκύπτει από τους Συνδέσμους των ομάδων που έχουν τη στήριξη των διοικήσεων. Αυτό είναι κάτι νοσηρό και στο τέλος καλείται η Αστυνομία να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά». Πολλοί από τους αστυνομικούς συμμετέχουν σε διάφορους τομείς.Υπάρχει ένα συνολικότερο πρόβλημα εφαρμογής των νόμων. Δεν χρειάζεται καινούργιος νόμος, αλλά η αυστηρή εφαρμογή τους και η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων".
-τον ρόλο της Αστυνομίας: "Σημασία έχει ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι και η αστυνομία πρέπει να είναι πολύ αυστηρή. Η δικαιοσύνη πρέπει και εκείνη από την πλευρά της να είναι αυστηρή στην εφαρμογή των νόμων. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι άνθρωποι πάνε να διασκεδάσουν και γίνεται πύρινη κόλαση, ενώ κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.Δεν έχω ασχοληθεί ακόμα με το θέμα, αλλά πρόθεσή μου είναι να συναντηθώ με τον Υπουργό Πολιτισμού, που είναι αρμόδιος τα θέματα αθλητισμού. Αν η Αστυνομία δεν συλλαμβάνει, η Δικαιοσύνη δεν δικάζει, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Δεν πρόκειται να υπάρξει διαπραγμάτευση με όσους θεωρούν ότι μπορούν να αντικαταστήσουν τη Δημοκρατία και την Ασφάλεια. Δεν διαπραγματεύομαι με κανέναν την εφαρμογή των Νόμων. Δεν γίνεται τίποτα όταν ξεκινάει μία προσπάθεια και την αφήνουμε στη μέση.Τα φαινόμενα θα αντιμετωπιστούν με σοβαρότητα. Θα προσλάβω διάφορους ανθρώπους, όπως «χάκερς» και οικονομολόγους, για το τμήμα Ειδικών Συνθηκών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η Αστυνομία πρέπει να διευκολύνει τους ανθρώπους και από την άλλη να απαγορεύει τα κρούσματα βίας. Τότε θα είμαστε επιτυχημένοι στο έργο μας.Δεν φτάνουν μόνο οι προθέσεις, πρέπει να γίνουν και έργα. Το Κράτος δεν είναι φοβικό και δυστυχώς είχαμε τέτοια κρούσματα την προηγούμενη περίοδο. Στα μεγάλα γήπεδα είναι απαραίτητη η παρουσία των αστυνομικών, ενώ πληρώνονται για την παρουσία τους σε αυτά. Η Αστυνομία είναι καθ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση της κοινωνίας μας, αλλά αυτό πρέπει να το αλλάξουμε".