powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

«Κάντε άγαλμα στον Οτο»

«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει άγαλμα στον Ρεχάγκελ για όλα όσα έχει πετύχει η εθνική ομάδα, από τη στιγμή που η ομοσπονδία αποφάσισε να συνεργαστεί με τον Οτο». Αυτή τη δήλωση -και όχι μόνο- έκανε στο «Goal» ο συμπατριώτης του χερ Οτο και νυν προπονητής του Αζερμπαϊτζάν Μπέρτι Φογκτς.
Ο Γερμανός αποθέωσε τον ομοσπονδιακό μας τεχνικό. Συμβούλεψε τους Ελληνες να είναι πιο προσεχτικοί στα σχόλια και τις κρίσεις τους για τον συμπατριώτη του προπονητή τονίζοντας πως «στο τέλος κερδίζει πάντα ο Οτο», ενώ παρουσιάστηκε ενημερωμένος για όσα ακούστηκαν για το μέλλον του Ρεχάγκελ λίγες ώρες πριν από τη σέντρα του ματς στο Ντόνετσκ.
«Η παρουσία της Ελλάδας στο Μουντιάλ συνιστά ακόμα μία προσωπική επιτυχία του Ρεχάγκελ» επισήμανε ο Φογκτς και πρόσθεσε: «Ξέρω ότι δεχόταν κριτική, γνωρίζω ότι γράφτηκαν πολλά γι’ αυτόν τόσο στη χώρα σας όσο και στη Γερμανία για το μέλλον του στην Ελλάδα, αλλά η ομάδα του είναι στο Μουντιάλ και αυτό είναι που μετράει».
Οσο για την επόμενη μέρα, ο Φογκτς ήταν ξεκάθαρος. «Οι Ελληνες δεν πρέπει να αμφισβητούν και να κριτικάρουν με τόσο καυστικό τρόπο τον Ρεχάγκελ, αλλά να τον ευγνωμονούν» επισήμανε ο τεχνικός των Αζέρων, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με την ομοσπονδία της χώρας. «Δεν πρέπει να ξεχνάτε τι έκανε το 2004, τι έπραξε το 2008 και τώρα το 2010, ποιος κατάφερε κάτι ανάλογο στη χώρα σας; Κανείς. Επομένως πρέπει άπαντες να είναι προσεχτικοί στα σχόλιά τους, διότι όσοι βιάζονται στο τέλος βλέπουν τον Ρεχάγκελ να τους νικά και υποχρεώνονται να αλλάξουν στάση» κατέληξε ο έμπειρος προπονητής, που ήταν ο τελευταίος που οδήγησε τη Γερμανία σε κατάκτηση ενός τροπαίου και δη του Euro 1996 στην Αγγλία.