powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

Σικέ με ονοματεπώνυμα-στην Ελλάδα...σιωπή

Δύο ποδοσφαιριστές της Φορτούνα Ντίσελντορφ ανακρίθηκαν σήμερα από τη γερμανική αστυνομία σχετικά με την υπόθεση των στημένων αγώνων ανά την Ευρώπη.
Τα ονόματα των δύο παικτών δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ανακοινώθηκε απλώς ότι αγωνίζονται στη δεύτερη ομάδα του γερμανικού συλλόγου, η οποία μετέχει στο πρωτάθλημα της δ' κατηγορίας.
Παράλληλα, ο Πάτρικ Νόουμαν, ο αρχηγός της Βερλ (ομάδας της δ' κατηγορίας που εμπλέκεται στο σκάνδαλο), αποφάσισε να συνεργαστεί με τις αρχές. Όπως δήλωσε ο δικηγόρος του, Λουτς Κλόζε, "θα μιλήσει για όλα όσα γνωρίζει". Ο συμπαίκτης του Νόουμαν στη Βερλ, Τιμ Χάγκεντορν, τιμωρήθηκε από τη διοίκηση.
Εν τω μεταξύ, έρευνα στο διαμέρισμα ενός 21χρονου άνδρα, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για απόπειρα δωροδοκίας σε παίκτη της γερμανικής Γκόσλα, πραγματοποίησε η αστυνομία. Τα αποτελέσματά της δεν έγιναν γνωστά.
Όλες οι συγκεκριμένες ενέργειες ήρθαν ως συνέχεια των ανακοινώσεων της UEFA ότι πέντε ευρωπαϊκά κλαμπ (Βλάζνια, Τίρανα, Ντίναμπουργκ, Λιουμπλιάνα και Χόβεντ) εμπλέκονται στο περιβόητο κύκλωμα των στημένων αγώνων.
Η διοίκηση της Χόβεντ, με επίσημη ανακοίνωσή της, δεν απέρριψε το ενδεχόμενο μέσα στις τάξεις της υπάρχουν "παίκτες που είναι έτοιμοι προδώσουν την ομάδα τους, συμπαίκτες και οπαδούς για να κερδίσουν οικονομικά".
Η αλβανική ομοσπονδία δήλωσε ότι θα παράσχει την υποστήριξή της στις αρχές, αλλά αποφάσισε να μην λάβει μέτρα κατά των Βλάζνια και Τιράνων (θα παίξουν κανονικά στο πρωτάθλημα του Σαββατοκύριακο) έως ότου υπάρξει συγκεκριμένο πόρισμα από την έρευνα, ενώ στη Λιουμπλιάνα οι επιτελείς δήλωσαν "βαθιά απογοητευμένοι και πικραμένοι" από τα δημοσιεύματα που τους εμπλέκουν στην υπόθεση, απαιτώντας να χυθεί το ταχύτερο δυνατό φως στην υπόθεση.
Όσο για την Ντίναμπουργκ, δεν υπήρξε κάποια επίσημη αντίδραση. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως είχε τιμωρηθεί για το υπόλοιπο της περιόδου με αφορμή τις πληροφορίες πως ο γενικός διευθυντής και ο προπονητής της στοιχημάτιζαν σε ποδοσφαιρικούς αγώνες. Οι συγκεκριμένοι δύο αποκλείστηκαν δια βίου από το ποδόσφαιρο.
ΠΗΓΗ:contra.gr