powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009

www.05026.com: Εδώ τα καλά στημένα!

«Όλα τα παιχνίδια του Ολλανδικού πρωταθλήματος στην ιστοσελίδα μας είναι στημένα. Έχουμε συμφωνίες με τους προπονητές και τους παίκτες, ώστε να γνωρίζουμε ακριβώς ποιος θα κερδίσει ή θα χάσει», δηλώνει μια πράκτορας της κινεζικής ιστοσελίδας στοιχημάτων www.05026.com.
Η πράκτορας, η οποία παρουσιάζεται ως Sister Chen, προσπαθεί να προσελκύσει πελάτες για την εν λόγω ιστοσελίδα. Όσοι εγγραφούν μέλη, καταβάλουν το ποσό των 1.500 ευρώ ετησίως, με όφελος την πρόσβαση στις «σκοτεινές» πληροφορίες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Η Sister Chen δεν κρύβεται και μιλάει με παραδείγματα. Τα κέρδη ήρθαν από τα παιχνίδια της πρώτης κατηγορίας του Ολλανδικού πρωταθλήματος Graafschap εναντίον Haarlem και Stormvogels Telstar εναντίον Fortuna Sittard.
«Τα παιχνίδια ξεκίνησαν στις 8.00 μ.μ (ώρα Κεντρικής Ευρώπης), όμως το αποτέλεσμα είχε αποφασισθεί ήδη στην Σαγκάη», αποκαλύπτει η «αδερφή Τσέν».
«Μπορούμε να εγγυηθούμε το αποτέλεσμα και το διπλασιασμό των χρημάτων σας», περηφανεύεται και εξηγεί: «Τα 1.000 ευρώ θα γίνουν 2.000. Εμείς παίρνουμε το 30% επί του συνολικού ποσού και στον λογαριασμό σας θα φτάσουν 1.400 ευρώ».
Ο δικτυακός τόπος στοιχημάτων προσφέρει παιχνίδια από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, αλλά και από Φιλιππίνες, Ταϊλάνδη, Ινδονησία. «Όσο πιο υποβαθμισμένο το πρωτάθλημα, τόσο πιο πολλά παιχνίδια προσφέρονται για κέρδος. Η premier league δύσκολα στήνεται», διευκρινίζει και προσθέτει «Εγώ είμαι απλά ένας πράκτορας, δεν γνωρίζω πως στήνονται τα παιχνίδια».
Η Sister Chen, αναφερόμενη στη βιομηχανία στοιχημάτων στη Κίνα, σχολιάζει: «Τα τυχερά παιχνίδια είναι παράνομα στην Κίνα όμως η βιομηχανία στοιχημάτων ακμάζει και η αστυνομία έχει άλλες προτεραιότητες».
Το 2002, ο δημοσιογράφος Yang Ming, στο βιβλίο του «Black Whistles», αναφέρθηκε στο ρόλο της παράνομης βιομηχανίας στοιχημάτων στην Κίνα, υπολογίζοντας ότι τα ποσά ανέρχονται στα 15 δις δολάρια.
«Η διαφθορά και τα τυχερά παιχνίδια έχουν σκοτώσει το κινεζικό ποδόσφαιρο. Το πιο όμορφο άθλημα στον κόσμο, το οποίο παίχτηκε για πρώτη φορά στην Κίνα κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Χαν το 206 π.Χ., δεν υπάρχει πλέον στην Κίνα», δηλώνει ο Yang Ming, απογοητευμένος με τη διαφθορά στο κινεζικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: www.nrc.nl