powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Ιδού και οι μαρτυρίες για τα στημένα ματς

Είναι δύο από τους πρωταγωνιστές που έζησαν την περσινή χρονιά στο πρωτάθλημα της Β΄ εθνικής. Ο ένας από τον αγωνιστικό χώρο και ο άλλος από τον πάγκο με την ιδιότητα του γενικού αρχηγού. Ο Λουκάς Καραδήμος και ο Τάκης Τομπουλίδης είναι ίσως οι μοναδικοί που δεν φοβήθηκαν και παραδέχτηκαν ότι υπάρχουν στημένα παιχνίδια. "Kατά πάσα πιθανότητα, η ομάδα μου αποχαιρετάει την κατηγορία που είναι ό,τι πιο βρόμικο υπάρχει όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο", τόνιζε ο μεσοεπιθετικός της Καλλιθέας μετά την ήττα της ομάδας του στον Εύοσμο από τον Αγροτικό με 2-0 και μετά από επικοινωνία που είχαμε μαζί του είχε προσθέσει: "Δεν με έχει ενοχλήσει κανείς από τότε. Αν με καλούσαν, θα έλεγα όσα γνωρίζω, αλλά κάποια στιγμή με απείλησαν…".
Σε ραδιοφωνική εκπομπή o Τομπουλίδης απαντώντας με ερώτηση επί της ουσίας είχε παραδεχτεί αυτό που υποψιάζονταν πολλοί ότι συμβαίνει στον Απόλλωνα. "Εσείς δεν γνωρίζατε ότι υπήρχαν στημένα παιχνίδια στην Καλαμαριά, τώρα το ακούσατε;" είπε και συνέπεσε με την ομιλία του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη σε συγκέντρωση για να βρεθεί λύση στην ιστορική ομάδα. "Εγώ έβγαλα τον Απόλλωνα από το στοίχημα" είχε πει και χειροκροτήθηκε από το κοινό.
Όσοι βρέθηκαν στο θεατράκι της Χηλής, στην περιβόητη συνάντηση όλων των φορέων της Καλαμαριάς για τη σωτηρία του Απόλλωνα διαπίστωσαν ότι οι φόβοι τους ήταν υπαρκτοί. Η διαβεβαίωση ήρθε από το στόμα του Γιάννη Ιωαννίδη: “Θα βοηθήσω την ομάδα αλλά αυτό που θέλω να ξέρετε είναι ότι καταφέραμε να καθαρίσουμε τον Απόλλωνα από το στοίχημα…” ήταν το περιεχόμενο των λόγων του τότε υφυπουργού αθλητισμού. Ούτε λίγο-ούτε πολύ, ο Ιωαννίδης με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο δήλωνε ότι κάποιοι χρησιμοποιούσαν την ιστορική ομάδα για να στήνουν παιχνίδια και να θησαυρίζουν στο στοίχημα.
ΠΗΓΗ: verianet.gr