powered by Agones.gr - opap

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Αθλητικό γεγονός της 10ετίας το Euro 2004

Η Ελλάδα στο Euro της Πορτογαλίας έκανε τη μεγαλύτερη υπέρβαση της δεκαετίας, σύμφωνα με το «Sports Illustrated» που «τιμά» τους κορυφαίους των τελευταίων δέκα ετών.Το άρθρο κάνει ειδική μνεία στην ομάδα του Ότο Ρεχάγκελ, που με «όπλο» την άμυνά της, «πέταξε» εκτός Euro τις Γαλλία και Τσεχία, πριν φτάσει στον τελικό, όπου κατέκτησε τον τίτλο απέναντι στους διοργανωτές. Μάλιστα, όπως αναφέρεται, οι Έλληνες ένιωσαν μεγαλύτερη υπερηφάνεια για την κατάκτηση του Euro, παρά για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργάνωσαν το ίδιο καλοκαίρι.
Κορυφαίος ποδοσφαιριστής είναι ο Ζινεντίν Ζιντάν και καλύτερος προπονητής ο Γκους Χίντινγκ. Το ματς ΗΠΑ - Πορτογαλία 3-2 στο Mundial του 2002 είναι ό,τι καλύτερο σύμφωνα με το αμερικάνικο περιοδικό, ενώ ξεχωρίζει και ο τελικός του Champions League του 2005, όταν η Λίβερπουλ έκανε τη μεγάλη ανατροπή και επικράτησε της Μίλαν. Κορυφαία εθνική ομάδα η Βραζιλία και κορυφαίος σύλλογος η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η Νότια Κορέα, που εξέπληξε τους πάντες στο Mundial 2002 είναι η «σταχτοπούτα», ενώ η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι η εθνική Αργεντινής. Tέλος,το σκάνδαλο με τα στημένα στην Ιταλία θα μείνει στην ιστορία.