powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Υποχωρεί ο Βγενόπουλος

Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟ,θα εγκριθεί μπάτζετ έως 25 εκ. ευρώ και ο Χενκ Τεν Κάτε θα παραμείνει -εκτός απρόοπτου- στον πάγκο της ομάδας.Ο Νίκος Πατέρας θα συνεχίσει να οδηγεί το καράβι και το μοναδικό ερωτηματικό είναι η στάση του Ανδρέα Βγενόπουλου, για τον οποίο εκτιμάται ότι θα συμφωνήσει προκειμένου να μην υπάρξει διάσπαση. Στην ατζέντα της συνεδρίασης του Δ.Σ κυριαρχεί το θέμα του μπάτζετ για τις μεταγραφικές κινήσεις με το αποθεματικό στα ταμεία της ΠΑΕ να είναι 25 εκ. ευρώ.
Ο πρόεδρος Νίκος Πατέρας θεωρεί ότι το ποσό αυτό αρκεί για το «τριφύλλι» με βάση τις εισηγήσεις των Κώστα Αντωνίου και Χενκ Τεν Κάτε. Από την πλευρά του ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο οποίος δηλώνει ότι δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση αφού έχει ήδη καταθέσει τις προτάσεις του, ζητά μπάτζετ που θα αγγίζει τα 40 εκ. ευρώ.
Από κει και πέρα θα γίνει πιθανότατα συζήτηση για τον Χενκ Τεν Κάτε εν είδει απολογισμού για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και για τη διαχείριση του μπάτζετ το περασμένο καλοκαίρι από τον Κώστα Αντωνίου.
Ωστόσο δεν τίθεται θέμα απομάκρυνσης του τεχνικού διευθυντή, ενώ στη θέση του θα παραμείνει πιθανότατα και ο Χενκ Τεν Κάτε. Ανατροπή σχετικά με τον Ολλανδό τεχνικό μπορεί να υπάρξει μόνο αν χαθεί η 2η θέση. Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα, δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από μόνος του.
Κατά τα άλλα, πρέπει να σημειώσουμε ότι κανείς δεν έχει άρει την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του προέδρου της ΠΑΕ, με τον Ανδρέα Βγενόπουλο να ζητά να δοθούν στον Νίκο Πατέρα αυξημένες αρμοδιότητες. Σε περίπτωση που γίνει ψηφοφορία για κάποιες από τις παραπάνω υποθέσεις, χρειάζεται αυξημένη πλειοψηφία προκειμένου να εγκριθεί η όποια πρόταση και πιο συγκεκριμένα 14 ψήφους από τα 20 μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ, με την οικογένεια Βαρδινογιάννη να έχει 12 μέλη στο Δ.Σ