powered by Agones.gr - opap

Παρασκευή 15 Μαΐου 2009

Χάνει τον Σάχα η ΑΕΚ

Κινδυνεύει να χάσει τον Σεμπαστιάν Σάχα η ΑΕΚ αν δεν κινηθεί έγκαιρα και κυρίως αν δεν αποφασίσει να πληρώσει. Ως γνωστόν, τα δικαιώματα του Αργεντινού τερματοφύλακα τα έχει εταιρία ατζέντηδων τους οποίους θα πρέπει να αποζημιώσει η ΑΕΚ για να κάνει δικό της τον Σάχα.
Η προθεσμία καταβολής του ποσού λήγει, αν δεν έχει λήξει ήδη, και ο Μπάγεβιτς με τον Μανωλά ανησυχούν για την τροπή που έχει πάρει αυτή η ιστορία. Εξ ου και το γεγονός ότι εσχάτως κοιτάζουν αρκετές περιπτώσεις τερματοφυλάκων από το εξωτερικό (εκτός του Κροάτη Σκέντερ, ακόμα και μη κοινοτικών, για παράδειγμα από τη Σερβία), μιας και μπορεί να βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να ψάξουν εκτός από δεύτερο τερματοφύλακα (αντί του Μάχο), ακόμα και για πρώτο.
Με βάση τη συμφωνία που υπέγραψε πέρσι η διοίκηση (δηλαδή ο Νικολαΐδης) με την εταιρία των ατζέντηδων, για να αποκτήσει η ΑΕΚ τον Σάχα θα πρέπει να καταβάλλει 764.000 ευρώ για την προσεχή σεζόν (και όχι 600 χιλιάρικα). Απ’ αυτά τα 200.000 θα εισπράξουν οι ατζέντηδες και τα 564.000 ο Αργεντινός τερματοφύλακας. Την μεθεπόμενη σεζόν (2010-11) θα υπάρχει και μια μικρή αύξηση: 584.000.
Το ζήτημα λοιπόν είναι αν η διοίκηση θα αποφασίσει να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Σάχα με τους συγκεκριμένους οικονομικούς όρους, τη στιγμή που δείχνει να είναι ειλημμένη απόφαση (με βάση και το περιεχόμενο του e-mail Θανόπουλου προς τους μετόχους) η μείωση κατά 5 εκατομμύρια ευρώ του ετήσιου κόστους των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών.
Για τον Σάχα δημοσιεύματα στην Αργεντινή αναφέρουν ότι ετοιμάζεται να κινηθεί η Σαν Λορέντζο.