powered by Agones.gr - opap

Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Η ρήτρα Κατσουράνη

Με χίλιους δύο νόμιμους τρόπους μπορεί να γίνει παίκτης του Παναθηναϊκού ο Κατσουράνης, παρακάμπτοντας τη ρήτρα των 5 εκατ. ευρώ που είχε υπογράψει η Μπενφίκα με την ΑΕΚ. Αν επαληθευθεί όμως ένα τέτοιο σενάριο, επανερχόμαστε στο ερώτημα που μας είχε απασχολήσει πέρυσι με την υπόθεση Βάλνερ: ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό;
Φυσικά και είναι παράλογη η ρήτρα των 5 εκατ. ευρώ για τον Κατσουράνη. Είναι υπερδιπλάσια του ποσού που πήρε η ΑΕΚ για να τον παραχωρήσει και σίγουρα όποια ομάδα κι αν ήταν στη θέση του Παναθηναϊκού δεν θα ήθελε να την πληρώσει. Είναι, άλλωστε, πολύ μακριά από την πραγματική αξία του παίκτη. Οσο καλός κι αν είναι ο Κατσουράνης, πέντε εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ και άλλα τρία στην Μπενφίκα, δεν θα τα έδινε ούτε η Τσέλσι για να εξαγοράσει μόνο ένα χρόνο συμβολαίου. Η ρήτρα αυτή μπήκε κατ' ουσίαν για να εξασφαλίσει η ΑΕΚ ότι ο Κατσουράνης δεν πρόκειται να πάει σε Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό και όχι γιατί περίμενε ότι θα βρεθεί μια ελληνική ομάδα να της πληρώσει έξτρα 5 εκατ. ευρώ για την υπογραφή του.
Οπως και να 'χει, η ρήτρα υπάρχει και καλό είναι να τη σεβαστούν όλοι (Μπενφίκα, Παναθηναϊκός, παίκτης). Και επειδή ο ρεαλισμός απαγορεύει κάθε κουβέντα για έξτρα καταβολή 5 εκατ. ευρώ, η πιο σωστή λύση είναι να διαπραγματευθεί ο Παναθηναϊκός με την ΑΕΚ ένα ποσό λογικό, που να τους αφήνει όλους ικανοποιημένους. Μόνο έτσι μπορεί να μείνει και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος, χωρίς να υπάρξουν μάχες χαρακωμάτων που μόνο αχρείαστες εντάσεις προκαλούν.
ΠΗΓΗ: Καθημερινή