powered by Agones.gr - opap

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Ολη η επιστολή Τζίγγερ

Μια επιστολή με ιδιαίτερα μηνύματα από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη διαβάστηκε κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού ξεκαθαρίζει ποια ήταν τα λάθη της πρώτης χρονιάς της πολυμετοχικότητας αλλά και τι πρέπει να αποφύγει την επόμενη σεζόν γράφοντας μάλιστα χαρακτηριστικά με... απειλητικό τρόπο πως «αλίμονο αν...».
«ΠΡΟΣ: ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Αξιότιμα μέλη του ΔΣ,
Πριν από ένα περίπου χρόνο ξεκινήσαμε από κοινού μία νέα σελίδα στην ιστορία του Παναθηναϊκού, με σκοπό να χτίσουμε το μέλλον της ομάδας μας.
Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει όλοι μάρτυρες μιας δημόσιας συζήτησης περί αρμοδιοτήτων, επιχειρησιακού σχεδιασμού, προϋπολογισμού κλπ, μια συζήτηση που έχει εν πολλοίς αποπροσανατολίσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού.
Η μεγάλη καινοτομία στην πολυμετοχικότητα του Παναθηναϊκού συνίσταται στο ότι για μια σειρά σημαντικών θεμάτων που αφορούν μεταξύ άλλων και τον προϋπολογισμό ακολουθούμε τη μέθοδο της αυξημένης και όχι απλής πλειοψηφίας, σε αντίθεση μάλιστα με την πολιτική των περισσότερων πολυμετοχικών σχημάτων σε άλλες ευρωπαϊκές ομάδες. Αυτό το προνόμιο των μετόχων δόθηκε με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία και χρηστή διοίκηση της ομάδας με γνώμονα τον απόλυτο σεβασμό και τον αυξημένο ρόλο τους, ανεξαρτήτως του ποσοστού που κατέχουν.
Η πολυμετοχικότητα είναι μια καινοτόμα προσπάθεια σε μια ποδοσφαιρικά αμαθή σε τέτοια εγχειρήματα χώρα. Η εφαρμογή της τον πρώτο αυτό χρόνο είχε ορισμένα προβλήματα και αστοχίες. Αλίμονο εάν την νέα ποδοσφαιρική χρονιά:
· η απόκτηση ερεισμάτων στην κοινή γνώμη αποτελεί προτεραιότητα σε σχέση με την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας
· οι αποφάσεις παίρνονται στα μη αρμόδια θεσμικά όργανα παρακάμπτοντας ουσιαστικά το Δ.Σ.
· ο επιχειρησιακός προϋπολογισμός της ομάδας αποτελεί προϊόν δημόσιας διαβούλευσης στα ΜΜΕ
· γίνουμε ξανά μάρτυρες εσκεμμένων διαρροών που διαταράσσουν το κλίμα της ομάδας
Πιστεύω ακράδαντα ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού πρέπει να διαπνέεται από τις παρακάτω αρχές:
· Οι αποφάσεις να παίρνονται από τα αρμόδια θεσμικά όργανα
· Η επικοινωνιακή πολιτική του Παναθηναϊκού και κατ’ επέκταση οι επίσημες τοποθετήσεις να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Προέδρου
· Η αντιπαράθεση απόψεων και ο γόνιμος διάλογος να διεξάγεται εντός των θεσμικών οργάνων και όχι στα ΜΜΕ που έχουν μια εγγενή τάση υπερβολής των θεμάτων που παρουσιάζουν
Με βάση τα παραπάνω προτείνω στο Διοικητικό Συμβούλιο την ανανέωση της θητείας του Προέδρου, Νικόλαου Δ. Πατέρα έτσι ώστε να συνεχίσει το έργο του απερίσπαστος και να υλοποιήσει τους στόχους μας, με βάση την στρατηγική και τις επιλογές που έχει προτείνει.
Ο Παναθηναϊκός πρέπει να μείνει ενωμένος και να φτάσει εκεί που αρμόζει στην ιστορία του. Στην κορυφή σε Ελλάδα και Ευρώπη, με εκατομμύρια ευτυχισμένων φιλάθλων.
Με εκτίμηση,
Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης»